üzenetküldése irodánk részére
elérhetőségeink
Társaságunk élete képekbenAdatvédelmi és Adatkezelési SzabályzatHódagro Zrt. vezetőség Növénytermesztés állattenyésztés minőségpolitika szabad kapacitás kapcsolatfelvétel

Növénytermesztés,

KeverőüzemA "HÓDAGRO" Zrt. Növénytermesztési Főágazatára kialakította és az SGS Hungária Kft. által tanúsítatta az MSZ EN ISO 9001: 2009 nemzetközi szabvány alapú minőségirányítási rendszert.
A Szervezet a Tisza - Maros folyók által határolt szögben 4800 ha mezőgazdasági művelésű, többségben jó minőségű, bérelt területen környezettudatosan gazdálkodik. A magas színvonalú növénytermesztési technológiák alkalmazása mellett a Nemzeti Agrár-környezetgazdálkodási részprogramhoz is kapcsolódtunk. Ennek kiemelkedő eredménye, többek között a csökkentett energia igényű, környezetkímélő technológiák alkalmazása a talajművelés, tápanyagutánpótlás, és növényvédelem területén. Kiemelt figyelmet fordítunk földjeink szerves-trágyával történő javítására és a műtrágyák használatának csökkentésére. Nagy jelentőséget tulajdonítunk talajaink természetes termőképességének megőrzésére, a kialakult talajhibák helyreállítására.
A főágazat tevékenysége az állatállomány takarmányszükségletét biztosítja, ezen túl további feladata, a következő évi vetőmag termelés biztosítása saját részre és értékesítésre, valamint minőségi gabonák és jól jövedelmező ipari növények előállítása értékesítés céljából.

Öszi búza, egyéb kalászosok,
Ipari napraforgó,
Ópium mák,
Cukorrépa terület,
Szemes- és silókukorica,
Vetőmag borsó,
Lucerna,
Gyep.

 

Legnagyobb területű a gabona-ágazat, amely a minőségi kenyér-gabona termesztésén felül foglalkozik őszi búza vetőmag, őszi és tavaszi sörárpa, valamint ezek vetőmagjának termesztésével. Az értékesített kenyérgabonánk többségében javító minőségűek. A táblázatban felsorolt standard növényeken kívül minden évben keressük annak lehetőségét, hogy a vetés-szerkezetünket bővítsük intenzív, jól jövedelmező új növényfajokkal.
A magas termés-eredmények elérése érdekében a minél jobb fajtakiválasztás biztosítására minden évben a fajta-tulajdonosok és nemesítőházak közremuködésével szántóföldi fajtakísérleteket állítunk be, így például szemes és silókukoricából, napraforgóból, cukorrépából. Ezen kísérletek kiértékelése után a kapott eredmények alapján döntünk a következő évben termesztendő fajtákról.
A Zrt. elkötelezett a környezettudatos gondolkodás és szemlélet formálásában, valamint a termelési folyamatokban való gyakorlati alkalmazásban is, annak érdekében, hogy a jövő nemzedéke számára megmaradjon természetes mivoltában környezetünk.
Talajművelési-, termelési-, növényvédelmi technológiáinkat úgy tervezzük és működtetjük,hogy
megfeleljenek mind a hazai, mind pedig az Európai Uniós törvényeknek és elvárásoknak.
Folyamatos beruházásaink eredményeként a legmodernebb technikai eszközeink rendelkezésre állnak mind a korszerü növénytermesztés megvalósítására, mindpedig gépi szolgáltatás nyújtására a környező gazdálkodók és társaságok részére. Lehetőséget biztosítunk integrációs szerződés keretein belül is szolgáltatásaink igénybevételére!