üzenetküldése irodánk részére
elérhetőségeink
Társaságunk élete képekbenAdatvédelmi és Adatkezelési SzabályzatHódagro Zrt. vezetőség Növénytermesztés állattenyésztés minőségpolitika szabad kapacitás kapcsolatfelvétel

GINOP-2.2.1-15-2016

Ajánlati kalászos fajtalista

A Hódagro ZRT által 2016/17 gazdasági évben a GINOP 2.2.1-15-2016-0026 pályázat 5. részfeladataként kivitelezett szántóföldi technológiai kísérlet alapján.

A Szegedi Gabonatermesztési Kutatóintézet köztermesztésben lévő és fajtajelölt kalászos gabonáinak a mellékletben összefoglalt betakarítási eredményeiből levonható következtetések szerint a termesztési körzet adottságai között nemesített szaporítóanyagok agronómiai (hozam) és sütőipari (W-érték, Zeleny-index) tulajdonságai versenyképesek, vagy kimagaslóan jók.

Intenzív termesztési körülmények közé ajánljuk az alábbi fajtákat:

GK ÍGÉRET, GK BERÉNY, GK KŐRÖS, GK SZILÁRD

A tavaszi gabonák közül a GK MÁRCIUS fajta érdemel figyelmet, amely agronómiai szempontból „csak” jónak minősíthető ugyan, de sütőipari tulajdonságok szempontjából vezeti a mezőnyt.

Fentiekből következik, hogy a GKI fajtái és fajtajelöltjei a termesztési körzet határain belül és kívül (hasonló termesztési adottságokat és technológiai színvonalat feltételezve) stabil alapját képezik a mezőgazdasági termelésnek.

  

 

Tisztelettel:

 

 

Szabó Lajos

Elnök-vezérigazgató

 


Ginop 5 - Ajánlati fajta lista

  • GINOP 2018 Ajánlati Fajtalista alapját jelentő kalászos fajtakísérlet

 

 

  • GKI  ŐSZI-TAVASZI FAJTASOR TECHNOLÓGIA

 

Eladó őszi GK fajtáink big-bag kiszerelésben!

 

FAJTA SZAPORÍTÁSI FOK KISZERELÉS CSÁVÁZÓSZER Leírás
GK Ígéret (őszi búza) II. fok 1000 kg / big-bag Lamardor
GK Szilárd(őszi búza) II. fok 1000 kg / big-bag Lamardor
GK Körös(őszi búza) II. fok 1000 kg / big-bag Lamardor
GK Maros (tritikálé) II. fok 1000 kg / big-bag Lamardor

 

Ginop 8 - Új etetési kísérletek

  • A GINOP-2.2.1-15 pályázat támogatásával a baromfi ólakba felszerelésre kerültek az Opticon digitális baromfi mérlegek. Az OptiLink Ver. 7.1.4. program segítségével a nevelési időszak alatt folyamatosan nyomon követhetjük az állományt. Az etetési kísérlet során gyűjtöttük az aktuális átlagtömeget, tömeggyarapodási trendet, eltérést a sztandard tömegtől, egyöntetűséget, elhullást és vízfogyasztást.

 

  • A digitális mérleg működés közben

 

 

  • A kísérleti és a kontroll csoportok paraméterei

 

  • Az etetési kísérletből kitűnik, hogy a tritikáléval kiegészített takarmánykeveréket fogyasztó csoport fajlagos takarmány felhasználása a legkedvezőbb 8,95% kevesebb takarmánykeveréket használt fel 1 kg súlygyarapodás eléréséhez, mint a kontroll csoport, melynek takarmánykeverékében a búza magasabb százalékban szerepel.

    A tritikáléban lévő magasabb természetes aminosav szint (lizin tartalom) miatt egészségesebb állomány volt a K1 csoport, ami az elhullási százalékból, illetve az átlagsúlyokból is látszik.